Facebook FaceWash helpt met bij het schoonhouden van je profiel

/, Facebook/Facebook FaceWash helpt met bij het schoonhouden van je profiel

Facebook FaceWash helpt met bij het schoonhouden van je profiel

facebook-facewashZoals veel gebruikers wel weten of zelfs zelf hebben ondervonden, kan je gedrag op social media ook tegen je werken. Vooral de jongere gebruikers plaatsten vaak foto’s, video’s of berichtjes op hun profielen die niet altijd handig zijn als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een nieuwe baan. Facebook gaat haar gebruikers daarbij een handje helpen. Met de nieuwe applicatie FaceWash, helpt Facebook met het opruimen van je profiel.

Na het koppelen met je Facebook account scant de applicatie je prikbord-berichten, foto’s, video’s, likes, foto’s waarin je getagd bent, status updates en meer. Volgens de site word alles tussen “xxx” tot “butt” gemarkeerd, zodat je als gebruiker de content gemakkelijk kan verwijderen. Als je opzoek bent naar een specifiek onderwerp, is er de mogelijkheid om specifiek naar “obscure” te zoeken.

Op dit moment zijn de standaard instellingen nog niet perfect en ligt de verantwoordelijkheid nog het grootste deel bij de gebruiker zelf. Maar de app geeft een leuk inzicht op de mogelijk obscure content op je Facebook-profiel. Een test bij mijn eigen profiel gaf weinig resultaat. Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Check de app hier!

facebook-facewash-resulaat

 

Check de app hier!

By | 2017-10-18T07:32:00+00:00 januari 22nd, 2013|blog, Facebook|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.