facebook-facewashZoals veel gebruikers wel weten of zelfs zelf hebben ondervonden, kan je gedrag op social media ook tegen je werken. Vooral de jongere gebruikers plaatsten vaak foto’s, video’s of berichtjes op hun profielen die niet altijd handig zijn als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een nieuwe baan. Facebook gaat haar gebruikers daarbij een handje helpen. Met de nieuwe applicatie FaceWash, helpt Facebook met het opruimen van je profiel.

Na het koppelen met je Facebook account scant de applicatie je prikbord-berichten, foto’s, video’s, likes, foto’s waarin je getagd bent, status updates en meer. Volgens de site word alles tussen “xxx” tot “butt” gemarkeerd, zodat je als gebruiker de content gemakkelijk kan verwijderen. Als je opzoek bent naar een specifiek onderwerp, is er de mogelijkheid om specifiek naar “obscure” te zoeken.

Op dit moment zijn de standaard instellingen nog niet perfect en ligt de verantwoordelijkheid nog het grootste deel bij de gebruiker zelf. Maar de app geeft een leuk inzicht op de mogelijk obscure content op je Facebook-profiel. Een test bij mijn eigen profiel gaf weinig resultaat. Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Check de app hier!

facebook-facewash-resulaat

 

Check de app hier!