Facebook is met hun eigen versie van Linkedin gekomen, genaamd BranchOut. De gedachte achter BranchOut is dat het makkelijk contact maken is als je al iemand kent. Neem als voorbeeld dat er een groep mensen staat te praten als je niemand bij die groep kent, meng je, je niet snel in het gesprek. Maar als er wel iemand bij de groep is die je kent is het veel gemakkelijker om er op af te stappen en je bij het gesprek te voegen.

BranchOut werkt ook op deze manier, veel van de “vrienden” in je lijst ken je op één of andere manier en daarom is de drempel om contact te maken vele malen lager. Via je connecties op BranchOut kan je ook kijken bij welke bedrijven deze mensen werken en of er bij deze bedrijven nog vacatures  open staan.  Omdat Facebook een internationaal netwerk is zijn de banen die aanboden worden op BranchOut ook over de gehele wereld.

Probeer het eens uit en kijk wat BranchOut voor je eigen netwerk kan betekenen.Waarom eindeloos naar banen zoeken als de perfecte baan zich al in je eigen netwerk bevindt?

branchout