Wanneer u Twitter gebruikt om uw bedrijf te promoten, is het van belang hier zo efficiënt mogelijk gebruik van te maken naast uw dagelijkse bedrijfswerkzaamheden. Dit voorkomt tijdverspilling en zorgt daarnaast voor meer overzichtelijkheid. Hiervoor dient u vaak Twitter-tools als Hootsuite of Tweetdeck te downloaden. Deze tools hebben namelijk een tabel-achtig layout, wat het navigeren van alle tweets en volgers makkelijker maakt.

1) Maak gebruik van lijsten om overzicht te houden van al uw volgers of mensen die u volgt.

Wanneer u veel mensen volgt, kan het zo zijn dat u de overzicht kwijt raakt van volgers die van belang kunnen zijn voor uw bedrijf of personen die regelmatig belangrijke tweets plaatsen . Door verschillende lijsten van volgers aan te maken behoudt u het overzicht. Deze lijsten kunnen bijvoorbeeld zijn: particuliere klanten, zakelijke klanten, potentiële klanten, zakenpartners, etc. Dit maakt het makkelijker voor u om relaties met klanten op te bouwen en te onderhouden.

 

TwitDo2) Doe een marktonderzoek.

Door een lijst van sleutelwoorden en topics samen te stellen gerelateerd aan uw bedrijf of uw branche, kunt u een waardevol marktonderzoek houden. Dit doet u door Twitter regelmatig in de gaten te houden op basis van sleutelwoorden en onderwerpen. U blijft zo niet alleen op hoogte van elke keer dat er over uw bedrijf getweet wordt, maar ook wat mensen bezighoudt. Dit kan u inspireren voor bijvoorbeeld nieuwe inhoud op uw zakelijke website, blog of nieuwe ideeën voor uw producten of diensten.

3)Tweet snel en moeiteloos door gebruik te maken van toepassingen.

In het bedrijfsleven wordt nog weinig gebruik gemaakt van Twitter, omdat men vaak naast de dagelijkse bedrijfswerkzaamheden geen tijd er voor heeft. Creëer daarom een systeem die het voor u makkelijk maakt om snel en moeiteloos te tweeten. Zo kunt u de Twitter-app downloaden op uw smartphone, waardoor u overal en wanneer het u uitkomt tweets kunt plaatsen. Stel u webbrowser zo in, dat wanneer u op het internet surft, makkelijk nuttige en bruikbare content die u tegenkomt kunt tweeten zonder de webpagina te verlaten. Een Twitter-toepassing die u hierbij kunt gebruiken is Hootsuite en Hootlet; er komt een knop bij uw webbrowsers toolbar die het mogelijk maakt om te tweeten zonder hiervoor uw Hootsuite-dashboard of Twitter-account te hoeven openen.

Twitter_tool

Kijk voor andere Twitter producten ook nog even in onze webshop nederlandinternet.nl.