Google heeft besloten enkele van zijn oude features voor de mobiele telefoon uit te brengen voor desktop search. De eerste is de mogelijkheid om een foto met je camera te nemen en die dan op Google te laden om hem als je searching point te gebruiken. Als dit concept nieuw voor je is, denk dan aan het nemen van een foto van een artikel dat je gevonden hebt in een antiekwinkel om de waarde ervan te checken, het vergelijken van prijzen van een schilderij dat je mooi vindt en zelfs het vinden van die schoenen waar je zoon niet zonder kan en die zijn vriend wel draagt.

Deze feature staat de alsmaar groeiende markt van luie en ongeduldige gebruikers toe te vinden wat het wil met een minimum aantal toetsaanslagen. Bezoek om te beginnen met beeldzoeken gewoon images.google.com en ga ermee experimenteren. Het idee ligt nu nog voor op de technologie en veel mensen die het testen klagen over bugs en mislukte zoekopdrachten.

Hier is een voorbeeld van een zoekopdracht die we deden met het gebruik van een symbool om de betekenis ervan te vinden. We gingen naar Google, klikten Image search aan en klikten vervolgens op het icoontje met de camera om de afbeelding vanaf de computer te laden. Google geeft je ook de optie de URL te plakken waar de afbeelding zich bevindt.

Zoals je kunt zien, identificeert Google het symbool correct als het Chinese symbool dat staat voor liefde. Maar wat heeft jouw bedrijf daar nu aan? Nou, dit is nog een sterk argument dat je bij je klanten kunt aanvoeren met betrekking tot het belang van goede afbeeldingen voor alle inhoud die jij publiceert. Krijg goede, relevante, geoptimaliseerde afbeeldingen op je site en verzeker je ervan dat het een andere succesvolle manier is om veel dataverkeer binnen te halen.

 

Het introduceren van Voice Search voor desktops


Je krijgt toegang tot deze feature door op het grijze microfoontje rechts in de zoekbalk te klikken. Voice search is al een tijdje beschikbaar op Google’s Android smartphone en het is een feature die we vaak gebruiken.

De technologie is verbazend nauwkeurig en staat je toe handsfree te zoeken.
De enige nadelige manier waarop het mogelijkerwijs je bedrijf kan treffen is een toename in zoekbewerkingen op spelfouten en trefwoorden die klinken als jouw trefwoorden.
Je hoeft je nu nog echter niet druk te maken over het effect daarvan voor je bedrijf.
Deze update is de aankondiging dat deze technologie beschikbaar is en we zullen je op de hoogte brengen wanneer er meer nieuws is.

Bekijk de demonstratie die Google heeft gepost om te zien hoe snel en nauwkeurig deze feature is.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=MQnZe_Iggx0&feature=player_embedded