Het Google+ team heeft net aangekondigd dat het nu mogelijk is om je favoriete Google+ cirkels te delen met iedereen .  Een speciale toepassing van Google+ cirkels was dat ze onzichtbaar waren,  maar nu heeft  Google besloten dat ze nu voor iedereen openbaar gemaakt moeten worden.

Het is begrijpelijk als jij een master cirkel hebt gemaakt voor bijvoorbeeld marketing bloggers, het een perfecte manier is om kennis te delen maar als je een cirkel hebt gemaakt die gaat over ex-vriendinnen dan wil je dat misschien niet meteen delen met de rest van de wereld. Deze update lijkt heel erg op die van Twitter en natuurlijk Facebook laatste lijst update, het is dan ook wel jammer dat ze elkaar zo na doen en niet hun eigen unieke look en feel houden. Google zegt dat de nieuwe tool binnen enkele uren beschikbaar is voor iedereen.

Hieronder is een video (in het Engels)  van Google+ waarin ze uitleggen hoe de deeltoepassing werkt.

 

Google-techneut  Owen Prater zegt het volgende er over.

From your circles page… select the circle you want, add a comment, and then share it.

When your friends receive your circle, they can then pick and choose who to add to their own circles.

Note that when you share a circle, you’re only sharing its members at that time. The circle name is always private to you, and any changes you make to your circle afterwards are private as well.

Will you be sharing Circles with your friends?