Dit is de conceptversie van de Google+ trainingsvideo. We stellen opmerkingen erg op prijs.
U kunt suggesties sturen naar stefan@imnl.nl met als titel “ Google+ opmerkingen”
Iedereen met goede inhoudelijke opmerkingen krijgt de uiteindelijke Google+ video kosteloos ter inzage.
Note: alle sheets zijn eigenlijk kleine video’s.

Google+ training

Google+ training

Google+ training

Welkom bij de cursus over Google Plus. Zien is geloven. Deze cursus zit dan ook vol met videoverwijzingen. Stop steeds deze trainingsvideo en start de links op om de andere video’s te bekijken.

 

Google Plus is het nieuwe project van Google. Het is de tegenaanval om de opmars van Facebook en Twitter af te remmen. Een eerdere poging met Google Orkut en Google Buzz mislukte.

 

Agenda

Google+ Agenda

Google+ Agenda

 

De volgende onderwerpen zullen besproken worden. Wanneer je weinig kennis hebt dan kun je het beste deze agenda aanhouden. Ben je al actief op Google+ ga dan meteen naar de hoofdstukken waar je meer over wilt weten.

 

Feiten

Google+ Feiten

Google+ Feiten

 

Google+ is een jong social netwerk. Het is namelijk pas 28 juni 2011 gelanceerd. Terwijl bijvoorbeeld Facebook al bestaat vanaf februari 2004. Is Google dan niet te laat? Of is het juist beter uitgedacht? Dat zal blijken naar deze presentatie.

Google+ valt in ieder geval wel in de smaak de aantal accounts groeit explosief:

Naar 1 jaar: Waren er 100 miljoen accounts

Naar 1,5 jaar: waren dit al 500 miljoen accounts

Dagelijks loggen 135 miljoen mensen in op Google+.

Hier uit kan je de conclusie trekken dat Google+ groeit als kool.

Veel Facebook gebruikers stappen nu over naar Google+
Google+ is momenteel het tweede grootste social netwerk ter wereld. Een hemelse prestatie in 2 jaartijd.
Wat is Google+?

Wat is Google+?

Wat is Google+?

Google+ heeft 2 fases

Google+ is een project. Er zijn veel gelijkenissen met Facebook en Twitter zoals er al eerder werd gezegd. Bijvoorbeeld de ‘vind-ik-leuk-knop’ is bij Google+ de ‘+1- knop’.Dit project bestaat uit een tweetal fases. Deze fases duiden aan hoe Google te werk gaat om uiteindelijk wil Google+ de “one-stop-shopping” worden. Je wordt wakker, start Google+ en sluit net voordat je gaat slapen Google+ af. De twee fases hebben niet een hele duidelijke scheidingslijn ze lopen wat doorelkaar.

 

Fase 1

Nabouwen populaire sites

Nabouwen populaire sites

Google zorgt ervoor dat zij alles kopiëren wat zij op dit moment nog niet aanbieden, denk dan bijvoorbeeld aan verschillende functies van Twitter en/of Facebook. Deze functies kopieert Google wel, maar ze zorgen er ook voor dat de problemen die er nu zijn met die functies op de andere social media dat deze problemen niet gekopieerd zullen worden.

 

Fase 2

Eigen producten toevoegen

Eigen producten toevoegen

Google heeft veel eigen modules. Deze moeten allemaal gaan opereren vanuit één applicatie: Google+. Google+ verbindt alle andere Google diensten met elkaar. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Tot nu toe zijn de volgende diensten al gekoppeld:

 

Gmail: Mailtjes die binnenkomen, zullen zichtbaar zijn bij Google+ ook zal er zichtbaar zijn in welke kring de contactpersoon zit. Vanuit een mail kan direct een reactie worden gegeven op updates die er plaats vinden op Google+.

 

YouTube: Wanneer iemand uit uw kringen een YouTube-video deelt of een ‘+1’ geeft, verschijnt deze ook in de ‘stream’ op de homepagina uw YouTube pagina zelf. Hierdoor kunt u de video’s van uw contacten zonder Google+ te bezoeken volgen.  Om een bestaand YouTube- account te koppelen aan een uw Google+- account. Moet je bij op YouTube in de rechterkolom klikken op ‘bewerken’ en vervolgens uw Google+- account selecteren.

 

Google Adwords: Google+ is gekoppeld aan uw Google Adwords. De +1’s die uw banner ontvangt worden opgeteld bij de +1’s van uw Google+ pagina.

 

Google Drive: Dit kan gemakkelijk zijn om bijvoorbeeld foto’s up te loaden. De foto’s hoeven niet op de harde schijf van de computer te staan, maar kunnen op een online driver worden gezet.

 

Google Local: Voorheen was dit Google Earth en Google Places. De Google Places pagina’s zijn allemaal opgezet naar Google+ pagina’s,  bedrijven kunnen dus zelf deze pagina beheren. Ook worden al bestaande reviews weergeven op deze Google+ pagina’s.

 

Google Search: Wanneer er naar bepaalde zaken worden gezocht zullen zoekresultaten die staan op Google+ weergeven worden.

Google en WordPress: Er is ook een interactieve plugin om WordPress berichten op Google+ te delen. U ziet hier WordPress berichten in het kort op uw startpagina. U kunt hier direct post van uw WordPress pagina plaatsen dit is mogelijk door de zo genoemde Call to action knop.

 

korte rondleiding

Google+ korte inleiding

Google+ korte inleiding

 

Laten we nu eerst wat meer van Google+ leren door het bekijken van leuke films die op Youtube te vinden zijn. Daarna gaan we kijken hoe Google+ er precies uit ziet.

 

Het eerste filmpje is van Ashley Pitman. In deze Queen cover laat ze de historie van Google+ zien. In eerste instantie is ze niet blij. Wat moet ik nu met Google+? Later ziet ze de voordelen. Ze kan mensen toevoegen aan circles zonder dat mensen weten in welke circle. Bijvoorbeeld die van eikels. Ze kan mensen blokkeren en hangout sessie met vrienden starten.

 

Het volgende filmpje is een zeer goed introductiefilm over Google+ Marvin Shervington doorloopt alle hoofdfuncties in 15minuten. Een aanraden voor de personen met weinig Google+ ervaring.

 

Google heeft een filmpje gemaakt over het succesvolle jaar 2012. Geen topper dit filmpje.

 

Rocket Boom vertelt nadat Google+ een half jaar bestaat het ontslaan van Google+.

Ze praat over het mislukte Google Wave project en over de voorlopers van Google+, zijnde GoogleBuzz en Google Orkut.

 

Vervolgens nog 2 filmpjes van Google zelf over Google+

De eerste heet “There is more to Explore”.

De tweede is het eerste officiële filmpje van Google over Google+. Puur ter kennisgeving.

 

Google+ Cheat Sheet
Deze Engelse sheet kan handig zijn om naast je toetsenbord te leggen. Pauzeer eventueel de video en print een schermafdruk af.

 

Links

Hier een overzicht van belangrijke links omtrent Google+
Ten eerste Google+ zelf.  De ontwikkelomgeving is alleen belangrijk voor uw website bouwer. Hier staat onder andere hoe je je website koppelt aan je Google+ account.

 

Opbouw Google+

Google+ Song

Google+ Song

Het Amerikaanse Hootsuite heeft een leuk filmpje gemaakt over de opbouw van Google+. Hootsuite ken je misschien al. Hiermee kun je vanuit een applicatie meerdere social media platforms updaten. Hootsuite is ook officieel Google+ partner. U kunt dus vanuit Hootsuite je Google+ bijhouden en ook extra analyse materiaal zien.

http://youtu.be/nGugj1ym594

Laten we nu even naar een Nederlandse versie kijken.
Wanneer je Google Plus opstart zie je de meest recente berichten die jij zelf of je vrienden gepost hebben. Sommige berichten bevatten video’s die je meteen kunt starten. Je kunt op een post klikken en krijgt dan opties te zien. Zo kun je deze aanmelden als spam of de persoon blokeren.

De pagina waar je nu op zit heet de startpagina.

Er zijn veel meer pagina’s.

Bovenaan de persoonlijke Google+ pagina zit een balk met verschillende functies  namelijk:

Profiel

???

Op profiel staat je CV en instellingen.

Mensen

Je kunt vrienden zoeken en toevoegen aan je kringen.

Foto’s

Hier staan alle foto’s die u ooit geüpload hebt op Google+. Ook hier zullen de weergeven aantal foto’s per bezoeker anders kunnen zijn. Dit heeft wederom te maken met de privacy instellingen bij het uploaden van iedere foto.

 

Populair op Google geeft de meeste bekeken posten en suggesties voor communities

 

Evenementen

Je kunt evenementen zoals je verjaardag of een bedrijfsbezichtiging plannen en mensen voor uitnodigen.

 

Hangouts

Bekijk welke hangouts momenteel live zijn.

 

Pagina’s

Je kunt meerdere pagina’s hebben. Naast je persoonlijke kun je voor ieder bedrijf of vereniging een pagina beheren.

 

Lokaal

Google weet waar je je bevindt. Hierdoor kun je zien welke bedrijven in de buurt zitten met veel goede recenties

 

Games

Momenteel is Google bezig om hier iets nieuws voor op te zetten

 

Instellingen

Hierin kun je straks je privacy instellingen aanpassen

Kritiek op Google+

Kritiek op Google+

Kritiek op Google+

 

Is er dan helemaal geen kritiek op Google+, zijn er alleen maar lovende woorden? Nee dat is zeker niet het geval er is ook kritiek op Google+.  Namelijk dat Google+ niet zoveel toe zou voegen, omdat Facebook en Twitter de meeste functies ook hebben. Toen Google+ opgestart werd was er minder kritiek, omdat toen het fenomeen kringen compleet nieuw was. Nu heeft Facebook dit geëvenaard met groepen die je kan maken zoals: goede vrienden, familie en kennissen.

Ook heeft men het gevoel dat ook al wil je niet aan de Google+ het je “verplicht” wordt om een account aan te maken.  Zoals u verder op zult zien zijn er verschillende aspecten van Google en Facebook  die vergeleken worden en waarbij Google beter uit de bus komt ten opzichten van Facebook. Bekijk dit leuke tekenfilmpje.

 

Kritiek? Natuurlijk wordt  Google+ pas krachtig als daadwerkelijk veel mensen een account aanmaken er ook veel gebruik van maken. Voor consumenten is het ook vervelend dat Google+ meer promotiemogelijkheden heeft dan gelijksoortige sites, maar voor bedrijven is dit natuurlijk zeer positief.

Bekijk alle delen betreft de Google plus Cursus. Dit is het eerste deel van een vierdelige cursus.

Deel 2: http://blog.nederlandinternet.nl/google-plus-cursus-deel-2/

Deel 3: http://blog.nederlandinternet.nl/google-plus-cursus-deel3/

Deel 4: http://blog.nederlandinternet.nl/google-plus-cursus-deel-4/