Er zijn beweringen dat Facebook de uitnodigingen van Google Plus in haar nieuwsfeed blokkeert. Dat blijkt uit een video die Randall Safara plaatste
op de Google Plus demonstratie, waarop te zien was dat de uitnodigingen van Google Plus niet aankwamen bij de nieuwsfeeds van Facebook terwijl je wel met elkaar bevriend bent. Google Plus wil dus laten zien dat Facebook berichten filtert als het gaat om de concurrent, of dat wel zo verstandig was is maar net de vraag. Want bij de comments werden door de gebruikers berichten geplaatst waarin ze aangaven dat Google+ precies het zelfde doet en sommige dingen van Facebook ook niet aankomen bij Google.

Nadat het filmpje was gepubliceerd zeiden gebruikers geen enkel probleem te hebben als het gaat om het sturen van invites naar vrienden tussen de verschillende social networks.  Facebook meld dat ze weten van het filmpje en zeggen dat er niks gefilterd wordt in de nieuwsfeed. Er heerst al enkele tijd spanning tussen de twee concurrenten en dit is niet de eerst keer dat ze met elkaar in aanraking komen over dit onderwerp. Hoe dit gaat aflopen is  zeker het volgen waard!