Hoe kunnen jouw lezers eigenlijk weten dat jij wild dat zij het woord over jouw blog verspreiden als jij ze het niet vraagt? Vaak  is het door gewoon een gunst te vragen aan een gevestigde aanhanger genoeg om tenminste een “reshare”, “retweet”, of een positieve blog post te ontvangen over jou en jouw werk.

Ondanks het feit dat je  het volstrekt gewoon kunt vragen via een blog post om jouw werk te delen, kun je ook ‘widgets’ aan jouw blog toevoegen ( Google+ heeft een +1 knopje om het aan je blog toe te voegen, terwijl Twitter ook ‘tools’ heeft om een “Follow”knopje aan je website toe te voegen, enzo.). Maak het eenvoudig voor je lezers om jouw werk te delen en moedig ze ook regelmatig aan zodat zij begrijpen dat het delen ook gewild is.

In sommige gevallen kun je jouw meest trouwe en invloedrijke  lezers een beloning geven nadat zij jouw inhoud hebben gedeeld (Iemand een persoonlijk bericht sturen of een kortingsbon aanbieden voor de hulp is een uitstekende manier om loyaliteit in jouw lezers aan te moedigen).