Backify is een nieuwe service op het internet. Het biedt gebruikers een automatisch back-up aan online, zoals Cloud. En daarbij biedt het ook de mogelijkheid om met een “aktetas” bestanden te delen met vrienden en apparaten die toegang hebben tot internet.

 

De webservice is nu online en biedt op het moment aan iedereen 512GB ruimte aan dat automatisch je bestanden kopieert. Het bedrijf uit Vancouver, Canada, biedt ook extra premium service aan die de gebruiker op meer dan één computer kan gebruiken. Dit is de “aktetas” wat overeenkomstig is met Dropbox en het synchroniseert bestanden automatisch op alle computer en mobiele telefoons.

Volgens het bedrijf is de service ontzettend makkelijk in gebruik. Je maakt een account aan, download de software en installeer het. Wanneer het geïnstalleerd is, zal de software automatisch een back-up maken van bestanden die de gebruiker geselecteerd heeft. Dit geldt voorde  back-up. De bestanden kunnen niet gedeeld worden of bewerkt worden online. Daar heb je de “aktetas” voor nodig.

De “aktetas” dient de gebruiker te kopen. De software voegt dan een ‘netwerk schijf’ toe bij het bestand computer of ‘Mac Finder’ . Hier kan je de bestanden die je wilt delen naartoe slepen. De software moet op alle apparaten geïnstalleerd worden. Deze bestanden zijn dan hierop van overal toegankelijk voor je. Je kan ook een bestand delen met je vrienden of openbaar maken en het toegankelijk vanuit elke browser.

Er zijn 6 verschillende abonnementen. De gratis 512GB hoort bij het gratis abonnement. Het houdt bij wanneer je bestanden toevoegt of op de computer aanpast. De webservice houdt zelf tot 30 versies van een bestand voor je bij. Dus als uw computer crasht kunt u makkelijk de laatste versie online terug hebben. Verder kan je ook muziek luisteren en video’s bekijken wanneer je de bestanden hebt gesynchroniseerd. Een ander abonnement met alleen de back-up-mogelijkheid kost $5,99 per maand en dan heb je een onbeperkt limiet voor je back-up. Hierbij krijg je dan ook de mogelijkheid vijf aparte back-ups te maken in plaats van één.

Wanneer je gebruikt wilt maken van de “aktetas”-mogelijkheden moet u weer een ander abonnement nemen. Deze hebben allemaal een onbeperkt limiet voor de back-up, maar verschillen qua grootte van de “aktetas”.  Je kan kiezen voor 512GB ($9,99 per maand), 1TB ($14,99 per maand), 1,5TB ($19,99 per maand) of 2 TB ($24,99 per maand) dat je kan delen. De bestanden hierin kunnen vanuit overal bewerkt worden en u krijgt ook extra ondersteuning.

Bij het gebruik van de “aktetas” kunt u de bestanden die je hierin wilt hebben naar Backify e-mailen, zodat ze er automatisch in komen staan en gesynchroniseerd worden met de apparaten. Deze bestanden zijn gecodeerd en kunnen alleen door jou bekijken worden.

Backify kan gebruikt worden op apparaten met de volgende besturingssystemen: Windows, Mac en iOS.