Nadat Apple alle andere is voorgegaan met een MP3 speler, tabloid en multifunctionele telefoon komt Apple nu met een eigen televisie. Het de bedoeling dat de televisie naadloos aansluit op alle andere apparaten die het huishouden al in huis heeft. Dit alles blijkt uit de nieuwe biografie van Steve Jobs die maandag is uitgekomen. Inmiddels hebben anonieme bronnen binnen Apple dit bericht ook bevestigd.

 

Steve Jobs wilden een eigen televisie ontwerpen die hetzelfde zou doen als Apple gedaan heeft met computers en smartphones. “Ik zou graag een televisietoestel willen maken dat heel gemakkelijk is in het gebruik en naadloos synchroniseert met alle andere Apple-apparaten met iCloud”, aldus Jobs in de biografie.

 

Bronnen laten nu aan Bloomberg weten dat Jeff Robbin, de man die iTunes en de iPod heeft gebouwd, aan het tv-project werkt. Het zou enige tijd gekost hebben voor Apple echt kon maken wat zij wilde, maar vlak voor het overlijden van Jobs zouden flinke sprongen gemaakt zijn.

 

Naar verwachting zal de nieuwe televisie aan het eind van 2012 gelanceerd worden. WE kunnen nu dus massaal plaatjes uitlekken over de nieuwe televisie in plaats van de Iphone5.