Aantal Nederlandse Twitteraars explosief gegroeid

/, twitter/Aantal Nederlandse Twitteraars explosief gegroeid

Aantal Nederlandse Twitteraars explosief gegroeid

Het aantal actieve Nederlandse Twittergebruikers is sinds het begin van dit jaar explosief gegroeid.

Dat schrijft Twittermania op basis van onderzoeker Erik Tjong Kim Sang van de Rijksuniversiteit Groningen.
Tjong Kim Sang verzamelde vanaf januari tot en met oktober meer dan 620 miljoen Nederlandse tweets. De Nederlanders die in het Engels twitteren zijn dus niet in het onderzoek meegenomen en de methode die de onderzoeker gebruikt is tevens niet waterdicht.
Hij analyseerde alle tweets op basis van honderd typisch Nederlandse woorden, maar gaat er vanuit dat hij dan alsnog berichten en twitteraars mist.

Trend
Toch is de trend die Tjong Kim Sang constateert interessant. In januari waren er volgens hem 790.000 actieve Nederlandse twitteraars, in oktober lag dit aantal op bijna 1,3 miljoen, een stijging van zo’n 60 procent.
Opvallend is verder dat het aantal Nederlandse berichten sinds augustus licht afneemt. Van gemiddeld 2,4 miljoen per dag in augustus, naar 2,1 miljoen in september en oktober. De Rijksuniversiteit Groningen gebruikt de geanalyseerde gegevens voor taalonderzoek. “Voor ons vormen die tweets een ware schatkist aan data”, aldus Tjong Kim Sang.

Bron: www.nu.nl

By | 2017-10-18T09:57:35+00:00 november 18th, 2011|Social Media, twitter|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.