slideshare

Het lijkt erop dat Slideshare zich uitstekend profileert in de grote sociale netwerken. Er zijn een heleboel geweldige statistieken te vinden hierover, omdat het flink aan het stijgen is. Hieronder een aantal cijfers:

  • Een van de Top 150 websites van de wereld!
  • 60 miljoen bezoekers per maand!
  • 3 miljard slide views per maand!

Het ziet er naar uit dat Slideshare het onmogelijke heeft gedaan; een Powerpoint netwerk veranderen in een content marketing netwerk.

slideshare-statestiek

Als je goed kijkt zie je dat Slideshare elk type bedrijfsspeler goed kan bereiken, zoals een bedrijfseigenaar, een microbedrijfseigenaar, een kleine bedrijfseigenaar, zakelijke leiders en klein bedrijf medewerkers.

Met die informatie in je achterhoofd, is er heel wat te bereiken met Slideshare.

 Hoe Slideshare te gebruiken om je doelgroep aan te trekken

Slideshare noemt zich “de slapende reus van content marketing”. Het gaat als volgt: De presentatie’s worden helemaal gevuld met interessante feiten, statistieken, perspectieven. En een goede presentatie zou besluitvormers net over de streep kunnen trekken.
Dus het creëren van een goede presentatie wordt een makkelijke en goedkope manier om te “pronken” met uw bedrijf. En het is ook het beste platform om uw roem te verspreiden.

 Hier zijn een paar ideeën om u aan het werk te zetten:

  1. Zet presentaties in eBooks: Voeg een verhaal toe aan je presentatie en geef het een structuur. Daarna kunt u het zetten in een interessante eBook, omdat dit op het moment erg populair is. Tabletten en smartphones maken eBooks het gemakkelijker om te lezen.
  2. Voeg Call-to-actions toe in uw presentatie: Gebruik elk gelegenheid om te vragen om een Twitteraccount te volgen. Nog beter is een e-mail abonnement. Zie je presentatie als frond-end reclame die nodig is voor het genereren van conversie.
  3. Upload vaak:Zoals met alle andere content marketing strategiën, hoe meer je geeft hoe meer je krijgt. Zet in je agenda dat je elke maand een nieuwe presentatie/eBook inplant.
  4. Optimalizeer je presentaties:Slideshare is een zoekmachine die het vinden van presentaties over specifieke onderwerpen vergemakkelijkt. Waar sprake is van een zoekmachine, is er een optimalisatie kans. Je hoeft geen Slideshare expert te zijn om een aantal keywords te bedenken die betrekking hebben op je presentatie en deze te plaatsen als relevante zoekwoorden. De belangrijkste zoekwoorden zet je in de titel. Ook kan je een aantal gerichte zoekwoorden toevoegen als presentatie tags.
  5. Promoot uw Slideshare content:Slideshare heeft toegevoegde social sharing knoppen in de presentaties. Vragen om je presentatie te delen met de lezers, kan voor een “retweet” zorgen. Ook is het belangrijk dat je leden van de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn weten wanneer er een nieuwe presentatie of eBook is geplaatst of beschikbaar is.
  6. Besteed aandacht aan het uiterlijk: De meeste presentaties op Slideshare zien er verschrikkelijk uit. Neem de tijd om een aantrekkelijke design en presentatie te maken. Belangrijk hierbij is om 1 design template te gebruiken voor alle presentaties, zodat het herkenbaar is. Dit zal ervoor zorgen dat potentiële klanten niet je professionaliteit en expertise verkeerd inschatten.
  7. Wees niet zuinig: Slideshare geeft u de mogelijkheid om uw presentatiedownloads te beperken. Niet doen! Content marketing werkt het beste wanneer het gedeeld wordt. Stimuleer ze dus om de presentatie te downloaden en te delen met zoveel mensen als ze willen. Wel eerst even een dubbel-check om er zeker van te zijn dat uw blog url, nieuwsbrief en u.