Vaak wordt het belang van betrouwbare webhosting onderschat. Bedenk echter wel dat u uw omzet eigenlijk in handen legt van deze partij. Als uw website namelijk down is dan krijgt u geen aankopen, telefoontjes of e-mails meer binnen, waardoor u omzet misloopt. Wij geven u 5 tips voor het kiezen van een betrouwbare partij.

internet-marketing-nederland-5-tips-voor-het-kiezen-van-een-webhost-groot

Tip 1: vertrouw niet zomaar op reviews

Reviews kunnen zinvol zijn bij het kiezen van een betrouwbare webhost. Vertrouw echter niet volledig op één of twee goede reviews. Er worden steeds vaker bedrijven of personen ingeschakeld (en betaald) om goede reviews te plaatsen. Kijk dus altijd goed of er meerdere reviews zijn en ga de webhost uitgebreid Googlen. Lees bijvoorbeeld ook op fora waar gesproken wordt over deze partij. Besef dat er geen perfect bedrijf is met alleen positieve reacties. Worden er alleen negens en tienen gegeven, dan is de kans groot dat er iets niet klopt.

 
Tip 2: facturatie en betalingen moeten perfect geregeld zijn

Vraag van te voren altijd na hoe de facturatie en betalingen geregeld zijn. Moet u telkens via PayPal of creditcard geld overmaken en krijgt u nooit een duidelijke facturatie of overzicht van de betalingen? Kijk dan verder naar webhosting partijen die wel een duidelijke facturatie in termijnen kunnen aanleveren.

 
Tip 3: vraag naar noodsituaties

Voordat u een beslissing maakt, is het goed om te vragen wat er gebeurt in het geval van noodsituaties. Is de webhost bijvoorbeeld ook in het weekend beschikbaar wanneer de server down is? En hoe lang duurt het voor dit meestal verholpen is? Een website die niet werkt kost niet alleen omzet, maar het brengt ook schade toe aan uw imago en het heeft invloed op de ranking in zoekmachines, wanneer uw website vaak en voor langere periodes niet werkt.

 
Tip 4: zorg altijd voor een eigen back-up

Veel webhosting partijen beloven periodieke back-ups te maken van uw website. Het is aan te bevelen om ook altijd zelf een periodieke back-up uit te voeren en deze op uw eigen computer of een andere, onafhankelijke server, op te slaan. Vertrouw namelijk nooit alleen op één webhost en zijn server. U wilt namelijk niet dat al uw gegevens verloren gaan als de webhost failliet is of als er iets met de server is gebeurd.

 
Tip 5: kijk uit met domeinregistratie via uw webhost

Vaak bieden webhosts gratis domeinregistratie aan. Kijk hier echter voor uit, want vaak is de domeinnaam dan niet van uzelf. Wilt u de samenwerking stoppen, dan moet u de domeinnaam alsnog voor een hoger bedrag kopen van de webhost. Het kan ook zijn dat u hierdoor niet kunt overschakelen naar een nieuwe webhost, omdat uw oude host de domeinnaam niet wil verkopen. Zo blijft u dus afhankelijk van één partij. Vraag daarom altijd goed naar de voorwaarden, wanneer een webhosting partij ook uw domein kan registreren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met http://www.bhosted.nl