Twitter

10 Twitter Tips voor het creëren van betere sociale media content

Het is belangrijk om tools te gebruiken voor je sociale media. Twitter kan een belangrijk middel zijn om promotie te maken voor je bedrijf. Voor het schrijven van een bepaalde lead is het belangrijk dat je taal past bij de doelgroep. Iedereen die een bepaalde content schrijft maakt gebruik van een bepaalde stijl die bij de doelgroep past. Schrijvers hebben een grote invloed in de sociale media, dus maak gebruik van de tekstschrijvers als je in een bepaalde doelgroep geïnteresseerd bent.

10 twitter tips voor tiptop share:

  1. Denk in een dialoog, niet in een monoloog. Een tweet heeft ongeveer 140 karakters en met een tweet laat je anderen weten wat er speelt in het bedrijf.
  2. Vertel een verhaal in plaats van een kleine boodschap. Deel met anderen een verhaal en zorg voor een persoonlijke benadering.
  3. Deel niet alleen het “hoe” of “wat” maar ook waarom je iets zo aan gaat pakken. Plaats niet elke dag een saaie post, maar probeer een bericht te schrijven die iedereen gaat aanspreken.
  4. Zorg ervoor dat je geen automatische berichten plaatst. Zorg in plaats daarvan voor originele berichten die de lezer aanspreken om te lezen.Twitter 2
  5. Gebruik een “call to action” button voor je tweet.
  6. Gebruik een korte link zoals bit.ly.
  7. Maak korte berichten met ongeveer 120 tekens.
  8. Controleer je tweets op spelling.Wees niet te kritisch met de woordkeuze van je tweets.
  9. De gouden regel van tweets sturen is: Stuur vooral een tweet als jij ook een tweet van anderen wilt ontvangen.
  10. Vind nieuwe personen op basis van je eigen keywords en volg personen die ook jou volgen.

Tot slot: Eén van de tools om beter te schrijven op de sociale media is de tool van Buffer Spout Social. Dit is een van de best werkende sociale media in teamverband.