Bij Google Chrome kun je ontzettend veel dingen installeren waardoor het gebruik van je browser alleen maar leuker wordt.

 Hieronder vind je 10 verschillende applicaties die je kunt installeren waardoor je het beste uit je browser kunt halen.

  1. AdBlock, is een van de populairste uitbreidingen van Google Chrome. Hiermee worden alle advertenties op alle websites die je bezoekt geblokkeerd. Ook op Facebook en Youtube. Al meer dan 2 miljoen mensen gebruiken dit.
  2. FlashBlock. Deze uitbreiding is handig wanneer je een trage computer hebt. Hij blokkeert alle ladingen, op website die Flash gebruiken, als ze voor een trage computer zorgen.
  3. Alexa Traffic Rank laat het aantal bezoekers zien van elke site je bezoekt.
  4. WebRank SEO, is makkelijk wanneer je geïnteresseerd bent in SEO informatie van de websites die je bezoekt.
  5. Firebug Lite. Deze app is iets anders dan de Firebug zelf. Het laat de ‘HTML’ elementen zien.
  6. Web Developer voegt een knop op de werkbalk van je browser met verschillende developer tools.
  7. YSlow is van Yahoo!. YSlow analyseert webpagina’s en geeft suggesties hoe je de prestaties kunt verbeteren. Daarnaast geeft het een overzicht van de pagina onderdelen en toont het de statistieken over de pagina. Dit is vooralsnog een BETA versie.
  8. Window Resizer past de grootte van je browser window aan. Dit is vooral handig voor webdesigners en –ontwikkelaars. Er zijn 3 types beschikbaar: Desktop (standaard, het volledige venster), Laptop/Notebook (zelfde als bureaublad maar ander pictogram) en Mobile (deze geeft de aangegeven afmeting met de viewport, niet om het gehele venster omdat mobiel browsers meestal geen grenzen hebben.
  9. Vanaf Eye dropper kun je kleuren overnemen vanaf elke pagina. Ook dit is handig voor webdesigners en –ontwikkelaars.
  10. Tweetdeck is een app waarbij je een overzicht kunt zien van alle updates van je social media bij elkaar.

 

Enjoy!